for your entertainment

Idag får jag stå mitt kast, då jag glömde att smörja in mig på stranden igår och är helt bränd idag. Så får jag helt enkelt inte sola, eller får och får.. Men så osmart är jag nog inte, hoppas jag!

Idag är det nyår, det är helt sjukt att vi får nytt år 9 timmar innan er. Så när vi ligger och sover då festar ni som mest hemma i Sverige. Jag är inte avundssjuk, jag slipper att trava runt med klackar i 1 meter snö. Och inte tala om vinterjackan, mjau på det här vädret.

Vet inte riktigt vad jag ska göra nu, om jag kanske ska gå till stranden iaf. smörja in mig med solfaktor 50 och ta det lungt. Har lite till att bränna! ;)

PUSSPUSS

bilder kommer imorgon

tagning 1

Första soldagen på ungefär 2 veckor, och tror ni inte att jag glömmer smörja in mig och sedan bränner mig. Ser ut som en kräfta, och känner mig som en kräfta. Ingenting jag rekomenderar haha, kommer bli svårt att sova i natt.

Utöver det, det har vart dåligt väder den här veckan så vi har mest tagit det lungt. Jag och josefin tränar varannan dag och tänker hålla uppe det tempot nu. + att vi alla ska vara nyttiga (ta bort godiset) efter nyår. Kommer bli lätt tror jag, med tanke på att godiset här ändå smakar sket. Jag äter mina sesamkakor istället.

Nu ska jag och josefin öva, imorgon blir det show.. hahahah

hur mår du judith? - hej på er

Nu är både julafton i sverige och i australien slut. Igår firade vi julafton här med julmat och lite besök. Wiking & david kom hit och åt lite. Vi var helt slut.. så jag gick och la mig hyffsat tidigt igår.

idag har det regnat som vanligt, vi badade lite bubbelpool sen har vi mest tagit det lungt. Det vart träning nu på kvällskvisten och vi hörde hååårt, kommer ha jordens träningsvärk imorgon.. förhoppningsvis. Så nu ligger vi i sängen och nördar vid datorerna.

Imorgon ska iväg till pacific fair och shoppa något inför kvällen, imorgon blir det utgång. Juldagen så det lär vara bra drag ute.

En liten tråkig uppdatering från varmare breddgrader
PUSSPUSS

En egobild från julafton


"duu har ju hela helgen påreej"

Livet rullar på som det ska, det går bra nu! Idag drog jag och josefin iväg hyffsat tidigt. Vi handlade träningskläder och fixade gymkort. Efter det vart det ett låångt träningspass. Gymmet är riktigt fräsht och jag diggade det. Speciellt persnoliga tränare, mjaau säger jag bara!

När vi kom hem här badade vi lite i bubbelpoolen och nu håller vi på o göra mat. Känns som att man börjar komma in i vardagslivet här. Nu saknas bara ett arbete, men bartenderjobben är tydligen lätt att få, och jag som är utbildad får det nog ännu lättare. Hoppas... men än är inte pengarna slut.

Nu ska jag kolla till laxen, hoppas ni har det bra där hemma i kylan.. Puss

Bilder på gymmet


Första dagen i nya lägenheten

Nu har vi äntligen flyttat in i lägenheten, vi fick nyckeln kl 12 idag. Några missöden med elen annars har allt gått galant. Vi har storhandlat, fixat australienska konton, ätit tacos och packat upp våra väskor. Allt känns faktiskt riktigt bra nu.

Har skirivit klart mitt engelska CV så ska gå till ett internet café någon dag den här veckan och skriva ut det. Sen börjar även jobb letandet. Det gick väldigt mycket pengar idag med 2 veckors hyra + bond. Den får vi iof tillbaka när vi flyttar sen.




3 bedrooms
3 bathrooms
1 big livingroom
1 small kitchen
1 hallelulja balcony



Den bästa dagen på 2 veckor.

Idag är vi alla på ett strålande humör, tror vi alla känt oss lite nere dom senaste dagarna. Just för att man inte riktigt vetat vad som ska hända. Men idag har det vart skinande sol + att vi var på lägenhetsvisning idag. Vi alla gick därifrån med ett leende på läpparna och ba den där ska vi ha alltså. Och gissa vad?! VI FICK DEN. Vi ska skirva på papper imorgon sen är det bara att flytta in.

Vi la oss på broad beach när vi var klara med att skicka in visum och bank statements. åååh,.. jag är så jävla glad just nu. Vi hoppas på att killarna vill ta svängen till ikea i brisbane ikväll så vi kan inhandla det som behövs.

Bilder på lägenheten kommer imorgon. PUSSPUSS

and I'm as good as dead..

Vi har fortfarande inte hittat någon lägenhet, så just nu bor vi på en skola. Southport school heter den, ingen höjdare däremot. Vi har bytt rum ungefär sjuttioelva gånger för att hela ställen kryllar utav kackerlackor. Jag skojar inte, vi hittade ungefär 6-7 bara i det första rummet. Nu har vi bytt till en annan del utav campus där det tydligen inte ska finnas några här. Vi hoppas på det, ser bra ut än så länge.

idag har vi iaf varit på en hel del lägenhetsvisningar runt om i surfers paradise. Vi hittar dock inga intressanta, eller aa en takvåning som vi gärna vill ha. Men det är fler som är intresserade så vi ska nog inte hoppas allt för mycket. Annars har det bara vart massa igenväxta hus, ostädat och allmänt äckligt. Tack men nej tack, jag ska bo i en lägenhet fritt från kackerlackor.

Idag fick vi reda på att vi har kommit till regnsäsongen, det ska alltså regna typ hela sommaren och den känns väl sådär. Hoppas på annat, annars drar jag fan tillbaka till sydney haha. Orka regn, så tar jag hellre snö.

Jaja, jag tror vi ska försöka sova nu.. Och glömma allt äckel som finns här. Pusspuss

snyft

Nattblogga hmm.. jag kan inte sova, vi gick och la oss för ungefär 3½ timme sen och nu är jag vaken igen. Har så fruktansvärt ont i magen och som det känns nu har jag bara jordens hemlängtan. Det är nu man inser att man ska vara här så länge, man ska klara sig själv. Och jag blir nästan ledsen när jag tänker på det. Kanske inte har gjort helt rätt val när jag åkte hit, jag ångrar absolut inte att jag åkte hit, det här kommer bli den bästa tiden i mitt liv. Vill inte skriva så detalaljerat på bloggen men just nu vill jag bara ta min väska och ta första flyget hem.

Kommer fördmodligen vara på andra tankar imorgon.. hoppas jag!


God natti Sverige..

Uppdatering från guldkusten, det här stället är helt otroligt. Vi kom hit vid 10 idag och checkade in på hotellet. Efter det så var det dags för lägenhetsvisning. Allt hon sa lät väldigt bra, vi var dom enda på visningen idag så vi tog en varsin ansökan och fyllde i och gick och lämna bara någon timme senare. Bara för att allt ska bli klart så fort som möjligt. Jag hoppas vi får veta imorgon, vore skitbra.

Imorgon är det en till visning, utifall att vi inte får den här. Efter det blir det nog playan, ska bli fint väder imorgon. Har hört att det regnat så in i bomben här, men vi kommer med solen.

Ska gå och lägga mig nu, vart inte många timmars sömn inatt. Det måste tas igen.

Utsikten från lägenheten, 23 våningar upp.


bye bye sidney hello surfers paradise.

Efter mycket om och men har vi äntligen checkat in vårt bagage och sitter nu vid gaten och väntar. När vi skulle bära ner våra väskor från hostlet så åker dörren bakom oss igen.. hmm låst, vad gör man? jo man står och pankar så hela huset skakar, men INGEN vaknar.. hur tungt kan man sova. Vi fick tillslut väcka någon för att få ut våra saker. Haha hade kunnat sluta illa. Menmen, idag har vi lägenhetsvisning kl 2. Vi ska bara lämna våra väskor på hotellet så vi bär det av igen. Känns som att det kommer vara full rulle dom närmsta dagarna.

Kommer ladda upp bilder när jag har möjlighet, med detta bredband tar det ungefär 100 år.. tror inte jag har så mycket tid!

Besök på aquarium

Idag var det våra sista dag här i sidney. Vi passade vi på att gå på Aquarium innan stranden idag. Vi kollade på hajar och massa roliga fiskar och maneter, ja konstiga havsdjur helt enkelt. Vet inte riktigt om det var något för mig, tjejerna hade sagt att det var bombsäkert att det inte fanns några ormar där inne. Men tror ni inte att det fanns är typ stor vattenorm, tacka gudarna för att jag inte såg den. Jag tog väskan för ansiktet och sprang som en idiot, hade verkligen gråten i halsen. Fick panik, finns ingen som förstår min rädsla för ormar.

Så ikväll var vi och åt på Pizza hut, det var så olikt pizza hut hemma. Det var för det första som en snabbmatsrestaurang. Och vi åt buffé, och efter det kunde man ta hur mycket efterrätt som helst.. Chokladpudding, mjukglass med chokladsås/strössel osv, brownie ja you name it.

Nu har vi alla packat våra väskor inför imorgon, blir att checka ut tidigt då vårat plan till gulskusten går kl 09.00. Vi har redan lägenhetsvisningar som vi ska gå på imorgon så vi har bokat en natt på ett hotel vid Surfers paradise. Det är helt galet najs, för att vi får värsta lägenheterna eftersom att vi är 4 st som lägger ungefär 3000 kr var och det blir galet bra.


Man fick inte så jätte bra bilder, men det här är hur som helst en haj.. brr



Den där var riktigt trevlig



snyggingen själv, hahah.. fyfan. jag är redo jag är redo

uppdatering

Ni anar inte hur bra vi har det här, det här passar verkligen som handen i hansken för mig. Hoppas ni alla har det bra där hemma i kylan. Vi har haft det så jäkla varmt idag. Skulle säkert kunna säga att det var över 40 grader, i solen alltså. Så vi har legat och bättrat på brännan, vi börjar blir riktiga bruna nu. And I love it.

På tisdag ska vi flyga till guldkusten, vi åker 9 på morgonen så när vi kommer dit kommer det bli att kolla lägenheter right away. Vi sitter och mailar folk nu och hoppas på svar innan vi åker. Man kan säga att vi har gett oss ut på ett äventyr där ingen tar emot en om faller. Haha, ännu bättre.

Jag har verkligen inte förstått att vi ska vara här så länge, snart är första veckan avklarad. Och det längsta jag var utomlands tidigare är en vecka så det känns ungefär som att vi ska åka hem på tisdag. Men icke, det är så äventyret börjar. Och jag lääängtar så galet tills vi fått ordning på allt, och kan börja leva på riktigt.


Jag och Josefin framför bondi beach


Paulina, Josephine och jag innan turistbussen


Sidney Harbour Bridge

Vart ett par bilder som jag lånade/snodde från josefin. Har vart slarvig med min egna kamera. Ska bli ändring på det


Rädd var bara förnamnet.

Klockan är nu snart 9 på morgonen här, det är kul att jag hinner göra 2 dagars blogginlägg innan eran dag ens är slut. Har alldeles nyss vaknat, så ska ta mina coco pops och gå ner och äta frukost snart. (i deras tallrikar, för mig ser det mer ut som hundskålar) vet inte riktigt. Nu börjar alla andra vakna här också. Vet inte riktigt vad vi ska göra idag, det var meningen att vi skulle lägga oss på bondi beach men som det ser ut nu blir det nog inte riktigt så. Det är helt mulet ute idag med.

Det ska bli så skönt att ta flyget till guldkusten på tisdag, det här passar inte riktigt mig. Den här fattiga stilen som är på hostlet, vi har verkligen inte ngt gemensamt med någon utav dom här människorna. Så än så länge har vi hållt oss för oss själva. Var en läskig sak som hände i natt också. Jag vaknade av att det var någon som öppnade dörren och sen stängde den snabbt igen, jag skyndade mig och låste dörren. men då såg jag att paulina inte var i sängen och trodde det var hon som hade gjort det. Men när hon konmmer tillbaka från toaletten så börjar någon försöka ta sig in i rummet med en nyckel som inte funkar. Det höll på så i säkert 15 min, och personen utanför sa absolut ingenting även fast vi låg härinne och skrek på honom. Det hade nämligen vart någon märklig snubbe utanför dörren strax innan som inte bodde här, och det är faktiskt läskigt med tanke på att säkerheten här inte är speciellt bra. Men dagen efter så hittar vi en lapp på toalettdörren där det står att det är en man som utger sig   för att vara en packpacker för att sedan sno ens prylar, han ska tydligen vara farlig. Fyfan va rädd jag var i natt.

Jaja, det vart en lång historia. Puss tjoflöjt

Uppdatering från andra sidan jordklotet.

Andra dagen i Sidney avklarad, det är galet varmt här.. Ungefär 25-30 grader i skuggan. Igår låg vi ett par timmar på Bondi beach, och det var lika underbart som det ser ut på tv. Jag älskade det, dock var det så mycket vågor att man fick bada på en yta på typ 30 meter eller något. Idag har det vart molnigt så vi har gått runt i olika köpcentrum och shoppat lite. Fick med mig två klänningar, varav en långklänning som jag så länge har letat efter.

Vi har tänkt ta tunnelbanan in till stan för att kolla på sidneys operahus och OS arenan någon dag. Vi tar nämligen flyget igen på tisdag och då vidare till Guldkusten. Vi har inte hittat ngt boende än, men det ska nog inte vara så jätte svårt, annars blir det att ta in på hotell några dagar för att spara oss lite tid.

Det här hostlet var inte det bästa man kunde tänka sig, rummen är hur små som helst så våran yta är täckt utav 4 stora resväskor. Och frukosten, ojoj.. ett rop på hjälp alltså. Dom äter vidbrända smörgåsar med sylt och jordnötssmör eller flingor med sylt och lite mjölk. Så den kändes väl sådär *gratis frukost* hmmm...

Men nu ska jag gå ner och duscha så ska vi iväg och äta glass. man får tydligen välja själv vad man vill ha i glassen, typ kaka osv. Lät rätt spännande för ett glassmonster som jag.

Hoppas ni har det bra hemma i kylan. Pusspuss

ready set DONE

Idag har jag och Josefin vart och shoppat inför fredag, handlat allt som hör till. Hoppas på att så många som möjligt kommer, som det ser ut nu så blir vi säkert 40-45 pers och det är dunderkul. Det gick rätt snabbt så efter det så rensade jag mitt rum, mamma ville ha det här rummet tills jag kommer tillbaka.

Imorgon ska vi ha minijulafton eftersom att jag inte kommer vara hemma på julafton. Riktigt sorligt faktiskt, jag tycker om julen. Sen åker vi kanske till lokalen och börjar blåsa några utav dom 100 ballonger vi har tänkt blåsa upp. Vi behöver ett helt lag för att få in luft i alla ballonger.

Nu ska jag kolla på paradise hotel som jag missade idag. PUSSPUSS

Location; Brisbane


RSS 2.0