Jag tycker jag satt mig rätt bra i den här skiten!

Nu har jag tagit mitt pick och pack och förflyttat mig till pappa! Känner knappt igen mig här längre. Köps nya prylar hela tiden och lägenheten känns mysig till skillnad från förut. har även fixat iordning mitt rum och börjat trävva kläder. Inte hunnit tvätta på 1 månad så det kändes som om det var dags nu.

Har inte planerat någonting den här veckan, ska ta allting som det kommer. Vet iaf att jag ska plugga med bella imorgon. På onsdag är det tandläkarn och sen plugg. På torsdag ska jag till sklan och göra mitt sista prov och sen iväg till jobbet. Och i helgen ska jag jobba och sen ska vi fira lilla söta Josefin som fyllde 18 i veckan. Så det blir middag+utgång på lördag.

På torsdag får jag förmodligen också red apå vart jag ska börja jobba. Micke pratade om Hilton så han skulle höra sig för. bara att hålla kontakten med lärarna så har man automatiskt events och sånt. Tycker verkligen att det här är skit kul.

Men nu ska jag gå ut och umgås med familjen & rickard, sen blir det plugg plugg.. PUSSPUSS

Vilken lyckad helg! :)

Gud vilken helg! Nu är jag äntligen klar med bartenderkursen, men jag tycker det är lite tråkigt på samma sätt. Kommer sakna att gå dit varje morgon! Nu börjar vi jobba istället. Ska bara tillbaka och göra ett delprov som jag missade när jag var sjuk.

Galen kväll i fredags, vi hade prov hela dagen. Sen vart det storstädning utav baren och efter det gjorde vi alla iordning oss och gick upp och åt middag på O'larys. Efter det gick vi tillbaka till skolan där vi körde lite lekar. Och så fick vi dricka (gratis). Bella pallade inte trycket så hon fick gå hem innan det roliga började. Vi gick Zanzebar på Norrmalmstorg. Fyfan vad vi shottade, jag och Martin köpte shot efter shot, avslutade med en B52. Efter det gick vi vidare till. Sen tog vi en taxi till Bal Palais på Norra bantorget. Det var 27+ ställe så kände mig rätt liten. Men.. Gratis dricka, vem tackar nej till det. Iallafall, kvällen slutade på södersjukhuset då Marcus hade fått en hjänskakning. Efter det åkte jag och Rickard hem hit och sov! 

Igår låg vi bara här och slappade & åt godis, vi somnade supertidigt! Och idag har jag och mamma bara vart och shoppat, vi skulle ha åkt till martin olsson för att köpa puréer att göra drinkar på, men vi orkade inte :)

BILDER IFRÅN HELGEN KOMMER SENARE! PUSSPUSS


time after time..

Idag hade vi teori på morgonen! Lära sig handera en kassa, som jag redan vet hur man gör(?).. Kände igen allt han sa så det blir en enkel match. Efter lunchen hade vi vinprovning i en vinkällare. Det var riktigt intressant att vara inne i vinkällaren. Supermycket dyra viner, helt otroligt att man kan köpa en flaska vin och låta den ligga & lagra i 15 år och den kan stiga i värde i en jäkla fart. Inte alla viner som är lagringsviner så man vet inte riktigt vad man ska leta efter!

Själa vinprovningen var väl sådär, är inte så förtjust i rött vin. Men det gick väl an iaf!

Efter skolan vart det en sväng till Liljeholmen för lite shppping. Löning idag, så jag var bara tvungen. Ska in till stan igen imorgon! Ska återgå till mina drinkar nu! PUSS PÅ ER

There's nothing left to say... I'm soo over it!

Har betat av ett av dom missade proven nu, måste bli frisk nu innan jag blir galen. Sån perfekt tajming(?) eller..
Annar har det väl inte hänt så mycket idag, vi har arbetat i ett jävla tempo bakom baren. Man skulle lära sig göra 2 black russian, en Cape codder & 2 gin fizz på 1½ minut. Jag klarade på 1.40 *stolt*. Imorgon blir det vinprovning, jag som inte är sådär jätte förtjust i vin menmen.. Man ska tydligen lämna bilen hemma, behöver jag ta åt mig den informationen?

Vann även drinktävligen idag, det kändes riktigt bra! Att jag kunde göra en drink som gick hem! COOLT :)

Vart inget plugg idag, vart en kväll framför tv:n istället! Jag orkade verkligen, varken jag eller mamma känner speciellt krya så jag kände att jag behövde ta det lungt. Febern kom nog med all stress i förra veckan. min kropp gav igen helt enkelt! sluta upp med dumheterna lixom!

ska lägga mig och läsa nya cosmo nu, PUSS PÅ ER!


GOD NATT GULLUNGAR! :)

It's hard to deal with the pain

Har SÅKLART INTE turen på min sida längre, allt har gått som på räls.. men vad hände nudå? Jo, jag har typ gått och blivit sjuk 3 dagar innan slutprovet. jag har redan kommit efter i och med att jag var hemma idag! Och blir jag hemma imorgon också är jag 2 prov bakom. Men det kan fan inte hända. har knappt haft orken att plugga idag, blir helt snurrig och illamående. Apelsinjuice dit och ananasjuice dit. När man hamnar fter tappar jag alltid motivationen till att fortsätta! men jag ska faktiskt återgå till mina drinkar nu, ser fram emot att dricka en frozen grasshopper imorgon! dricka den och man hamnar i himmelriket haha! smakar som after eight fast mycket bättre! ;D

MÅSTE TESTAS! :)
3 cl creme de menthe
3cl vit cacao
2 kulor glass
3 cl half and half (hälften grädde, hälften mjölk)
1 skopa krossad is!

MIXERN!


mums :) puss på er!


I pretend im okey, but that's not what gets me...

Var som sagt på bio igår, måste säga att det var en av dom läskigaste filmerna jag sett! Det var inte så att det hände nåt precis hela tiden, den var rätt seg till och från. Men det var mycket man hoppade till av. Nä, aldrig mer skräckfilmer för min del! Jag kunde verkligen inte sova inatt, satt upp i nästan fyra timmar och bara stirrade in i väggen med alla lampor tända. Tills jag blev så trött att jag somnade med alla lampor tända. Det var iaf sjukt läskigt, satt som ett tänt ljus i fyra timmar.

Har inte börjat plugga än, börjar få lite panik. Börjar känna mig sjuk och riktigt seg i huvudet. Men jag ska väl ta och sätta igång snart. Måste klara provet imorgon, orkar inte komma efter. Prov på tisdag också så den häör veckan kommer bli galen!

GOD NATT

do you wanna play around or settle down?..

Sitter och beställer rosetter i stora lass, hittade en superduper sida på internet med rosetter i alla möjliga färger! Och nu har jag köpt nästan alla färgerXD 6 st vart det. Haha ni vet allihopa vad jag tycker om rosetter! Inte jag utan dom helt enkelt! ;D

Igår var det prov, det var ruskigt svårt! blää.. yttligare ett prov på tisdag sen kommer slutprovet på fredag! Vill man ens veta hur svårt det kommer vara! Iallafall, gick till Metro igår med Paulina, Helena & Malin. Vi hade så jäkla kul alltså, var länge sen jag hade så kul ute, vi stannade nästan till stängning, och det säger ju allt! Vart kanske lite mycket alkohol, men det är bara sånt man ångrar dagen efter haha! Har man haft kul så är det värt varenda öre, eller? Natten slutade på donken, och jag&malin flummade runt och planerade att köpa dipp för alla pengarna! Vi tog oss samman och köpte pommes frites, som tyvärr hamnade på golvet! Mums, golvmat! XD

Idag har jag bara tagit det lungt, kollat på The hills weekend break, älskar verkligen det programmet,.. lite mycket drama kanske haha, men ändå! Så ikväll blir det bio, vi ska se paranormal activity.. Börjar ångra att jag valde den filmen  nu när alla säger att det var den värsta filmen dom sett.. Och jag som inte klarar av skräckfilmer överhuvudtaget. Får sitta och hålla helena i handen hela filmen haha!

Imorgon blir det plugg i stora lass iaf, hela jävla dagen. Vet att jag kommer tröttna efter 10 minuter men ah vi får se hur bra det kommer gå för mig imorgon!



Matilda trivs som handen i hansken!

Nu har det gått snart 2 veckor utav barkursen, och det här är nog bland det bästa som jag har gjort! Har alltid vart tveksam över vad jag vill pyssla med i framtiden, men nu är det spikat. Det är också ett superhärligt gäng man hamnat med, så man kan absolut inte ha tråkigt. Bara massa flams om dagarna. Det är superroligt när man väl kommer in i det och när drinkarna kommer på plats, kan inte påstå att alla 160 drinkar som vi hittils lärt oss sitter. Men det är något som måste fullbordas innan slutprovet nästa fredag. Har känt att det vart lite knapert med tid för pluggning osv, men det har gått hyffsat bra på proven, och jag har hållt mig vaken på lektionerna. Eller ah, inte under vinundervisningen men det var stört tråkigt! Gick bra ändå. Skrev typ anteckningar i sömnen?

Idag hade vi teori på morgonen, och resten utav dagen spenderade vi i baren! Gin&vodka provning, och imorgon går det över till whiskey. Nåt jag absolut inte ser fram emot. Bara masa grimaser om dagarna från min sida. Fyfan, jag undrar hur många som blivit alkolister under kursen, så mycket som vi behöver dricka varje dag så är det inte konstigt  att någon skulle drabbas.

Nu ska jag sätta mig och plugga lite drinkar, prov igen på fredag så det är dags.. imorgon kommer det mer, så u är det bara att satsa. Nu är det smashes och cocktails. MUMS för smashes! :) puss på er..

En vecka senare!

Är nu inne på andra veckan av bartenderutbildningen, det är verkligen superkul. Det är dock ett sånt jävla tempo att man inte hinner göra annat än att egentligen plugga&sova. Det är långa dagar och sen är det prov varannan dag på rätt så mycket olika grejer man lär dig på dagarna. Gäller att vara uppmärksam precis hela tiden, för det man missar kommer på proven. Och man får max ha 1½drink fel, därefter är man underkänd om måste skirva om! Men tack och lov har jag klarat mig, hittills det vill säga. Nu på torsdag kommer ett av dom största proven som vi kommer ha. Ska lära mig lite över 60 st drinkar, det jobbiga är att det är så mycket om kretasar kring en drink, det är liksom kategori, glas, uppbyggnad, garnityr, ingredienser och så namnet förstås. Lätt att blanda ihop dom.

Imorgon blir det ölskola, och på onsdag är det studiebesök. Vart vet jag inte än, men det är nån snubbe som ska prata om historian bakom allt. Jag kommer vara bäst när jag kommer ut på praktik.

Nu är det supermånga drinkar som jag måste beställa när jag är ute, sätta dom där amatörerna på plats ;). Försökte beställa en "Slow comfortable screw up against the wall with a kiss" någon som visste vad det var för något?.. nej! haha, DAAAH! :)

Bartenderutbildning dag 1,

Helgen har passerat, och jag känner inte för att gå in på detaljer från helgen! den var iaf bra!

Idag drog bartenderkursen igång. Vi började med en genomgång på 2 timmar om olika glas för olika drinkar. Efter det fick vi träna på att hälla fritt och kunna pricka in 1-6 cl efter cut off. Sen avslutade vi med att träna blanda en dry martini, både skaka och blanda. Nu i början kommer vi bara använda vatten, men från och med imorgon kommer vi få blanda en riktig drink, har även fått lära oss om skiktade drinkar. När man lägger på lager. Skit häftigt. Ska även anmäla mig till flairing imorgon, där man lär sig kasta lite flaskor osv, måste testas!

På onsdag kommer första provet, som kommer vara på 20 drinkar, det kommer vara 2 prov i veckan. Förstår inte hur jag ska klara mig haha, jag som inte har pluggat på jag vet inte hur länge! men det ska nog ordna sig, det är riktigt kul.

Bara en i min ålder på kursen, resten är rätt så mycket äldre. Eller ah, nån är 22,25&26. Sen var det även nån retarded 40plusare. Kändes som att han kanske hade kommit lite fel, vem kommer vilja anställa honom? ingen!

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig, är helt slut efter den här dagen.

PUSSPUSS


RSS 2.0